Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Idei de afaceri de succes şi dezvoltarea
antreprenoriatului în regiunile
Bucureşti-IlfoV şi Sud-Vest Oltenia

Beneficii

Beneficiul principal constă în dezvoltareaunei atitudini pozitive faţă de cultura antreprenorială prin conştientizarea şi informarea membrilor grupului ţintă cu privire la beneficiile şi oportunităţile existente în vederea încurajării antreprenoriatului.

Proiectul aduce o contribuţie directă la promovarea culturii antreprenoriale în vederea creşterii abilităţii persoanelor de a materialize idei de afaceri. In acest scop, persoanele din grupul ţintă vor beneficia de servicii personalizate care, pe lângă formarea antreprenorială, conţin o varietate de soluţii de consultanţă, inclusiv coaching, sprijin în atragerea de investitori online (crowdfunding), sprijin în realizarea studiului de piaţă, în elaborarea planului de afaceri şi strategiei de marketing, asigurarea contactului cu potentiali investitori, clienţi şi colaboratori, furnizate de patru centre de sprijin.

40 de idei de business vor beneficia de finanţare în cadrul schemei startup, care, pe lângă finanţarea nerambursabilă acordată în cadrul schemei „Sprijin pentru antreprenori” vor avea acces, din perspective unui sprijin complementar şi optional, la finanţare rambursabilă prin implicarea unei companii de consultanţă operată de un institut bancar.

Având în vedere toate beneficiile aduse grupului ţintă - mai ales crearea şi stimularea noilor afaceri şi generarea de noi locuri de muncă, proiectul contribuie la realizarea obiectivului general al POSDRU privind dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii, prin corelarea educaţiei şi învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii şi asigurarea de oportunităţi sporite pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă a 1.650.000 de persoane.


Articole Recente

Etichete personalizate, cadouri pictate sau aplicaţii pentru mobil – câteva dintre afacerile unor tineri români, finanţate prin pr
citeste mai mult
Masă rotundă de antreprenoriat feminin, Craiova, 29 octombrie
citeste mai mult
Seminar tematic “Networking pentru Start-up-ul tau”
citeste mai mult
Parteneri